Za Šćepinog novinara Fahira Karalića generali Armije RBiH su četnici i agresori

FAHIR-KARALIĆ

Radončićev novinar Fahir Karalić napisao je tekst primjeren velikosrpskim medijima. Ništa novo za Avaz, reklo bi se. Međutim, da li je pomjerena granica u napadu na prve ljude Armije RBiH, one koje je Fahrudin Radončić optužio da su sa svojom civilnom komandom u BiH pravili muslimansku državu? Čini se, ipak, da je ovo do sada neviđeno, jer osim laganja na patriote, ovdje Avaz nudi tragikomične „dokaze“.

I ovaj put je omiljena Avazova meta – oni koji su vodili odbranu od agresije. Bez obzira što zvuči nemoguće da tako neko piše usred Sarajeva, Avazov novinar najružnije vrijeđa generalaa oslobodilačke Armije Republike BiH. Razlog za urnebesno laganje na generala Mustafu Polutka jeste što je on oštro odbacio tvrdnje Fahrudina Radončića da su Bošnjaci krivi za početak rata u BiH. Fahir Karalić je, poput dobro dresiranog psa stao u odbaranu svog vlasnika i napao generala Polutka, optužio ga za agresiju, za četništvo i ustaštvo! Vjerovali ili ne!

Kao dokaze da je Polutak bio u četničkoj JNA, nesretni Karalić uzima činjenicu da je do početka rata Polutak bio u JNA. Zamislite koliko je potrebno biti drzak i bezobrazan pa pokušati ovo podvaliti kao dokaz protiv naših oficira. Karalić i njegovi nalogodavci misle da su ljudi u ovoj zemlji budale koje ne znaju da su sva vojna lica službovala u JNA dok se ona nije pretvorila u velikosrpsku armadu. Ovom analogijom Karalić smatra da su Izet Nanić, Atif Dudaković, Safet Zajko, Jovan Divjak, Stjepan Šiber velikosrpski vojnici. Sramotno Karaliću!

Za drugo izdajništvo, koje Šćepin novinar pripisuje Polutku, uzima odluku kolektivnog multietničkog Predsjedništva RBiH iz 1992. po kojoj se ovaj general raspoređuje u Glavni štab HVO-a u Kiseljaku. Fahir Karalić, novinar Avaza, misli da su Bošnjaci i ostale patriote budale koje ne znaju ništa pa će im moći podvaljivati svoje podvale. Misli da niko u BiH ne zna da su HVO, HOS i Armija RBiH na početku i na kraju rata zajedno ratovali protiv velikosrpkog napadača i da su mnogi Bošnjaci bili u ovim formacijama, čak i na rukovodećim pozicijama. Avazov novinar optužuje Polutka i za agresiju, govoreći da se borio protiv Armije RBiH. Ni ovo nije tačno, notorna i namjerna je laž jer je Polutak bio samo 3,5 mjeseca u HVO-u, sve dok nisu počele naznake promjene kursa HVO-a. Osim što za djelovanje pri HVO-u na početku rata pripisuje izdajništvo Mustafi Polutku, Karalić hoće reći da je čitavo kolektivno Predsjedništvo RBiH bilo izdajničko pa su rasporedili Polutka i mnoge druge oficire na službovanje u tada lojalan HVO.

fahir_karalicOsim ove dvije podvale, Radončićev novinar je omalovažio i uvrijedio Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH. To je omiljena priča Fahrudina  Radončića i Avaza – napadanje heroja odbrane, optuživanje Bošnjaka za sudjelovanje u genocidu i blaćenje skoro svih patriota, od glavnog komandanta do brojnih generala, udruženja.

Podsjetimo da je Fahir Karalić 2014. izvrijeđao i generala Šerifa Patkovića jer je ovaj rekao Radončiću da se ne igra vatrom i sa napadima na zgradu Predsjedništva BiH. Koliko Šerif Patković ima zasluga u ratu, koliko akcija, pobjeda  i gelera od ranjavanja u svom tijelu, toliko puta Fahirov šef Šćepo nije izašao iz kuhinje tokom rata gdje je kuhao kafe.

Upravo iz tog perioda postoje dokumenti o Radončićevim špijunskim aktivnostima. Tada su kod Radončića u stanu pronađeni strogo povjerljivi nacrti i vojne tajne koje je ilegalno iznio iz Štaba vrhovne komande. Polutak je u svojoj nedavnoj izjavi napomenuo da postoje zapisnici o toj Šćepinoj špijunskoj aktivnosti. Otuda pokušaj diskreditiranja Mustafe Polutka i ostalih patriota.

Komentari

Komentari