Radončić u Avaz zaposlio Gorana Dakića koji veliča Karadžića i mrzi Sarajevo

radončić dakić radovan

Stop-avaz je informirao javnost o davanju otkaza uposlenicama Avaza koje su u ratu silovane. Istovremeno, ova firma Fahrudina Radončića je zapošljavala rodbinu ratnih zločinaca, kao što je Milica Kunarac, čiji je stric silovatelj desetina bošnjačkih djevojčica u Foči.

Ovome nije kraj. Nekoliko mjeseci u Avazu je zaposlen Goran Dakić. Ko je on? Dakić je otvoreni fašista koji veliča Radovana Karadžića i poručuje da se on krije u njemu. To priznaje na svom Fejzbuk profilu.

“Oj, Evropo, gomilo gova*a, čuj šta veli poeta usmeni: ti uhvati lažnog Radovana, onaj pravi krije se u meni.”

11186348_10153338202769722_1765752014_n

Ovaj radovanoljubac ponižava i Sarajevo u kojem radi, za Avaz. Ponižava i laže na Sarajevo, izmišljajući da taj grad mrzi Srbe. Ovo su stihovi koje je objavio, u kojima se ponižava grad gdje je ubijeno 1.601 dijete od strane Radovana i njegove krvave soldateske.

“O, Bože, koliko sam zamrzeo Sarajevo, lepi grad nad kojim se prolećno nebo nesigurno klima, bolesnik koji širi nesnošljiv smrad govori poslednju želju: smrt Srbima. Nikada neću zaboraviti Sarajevo, zimsku bajku i njen kraj u krvi martovskih svatova, rahitične starce koji psuju srpsku majku…! 11195327_10153338203174722_475496540_n1

U svojim radovima po portalima iz Republike Srpske, Dakić je iznio i mnogo laži i mržnje. Za Sarajevo, u kojem nije dotaknuta nijedna crkva kaže da je neliberalno u odnosu na Banjaluku u kojoj su srušene SVE džamije.

“Društvo u Banjoj Luci nepremostivo civilizacijski liberalnije, čak i od intelektualnih elita u Zagrebu i Sarajevu, a o prostom puku da ne govorimo”napisao je Dakić.

Sa svojim fašističkim stavovima, koje bez stida objavljuje na ličnom Fejzbuk profilu, Dakić je idealan novinar za Fahrin Avaz. Dakić voli Karadžića, a ni Radončiću nije mrzak jer Radončić plasira Karadžićeve teze kao što je ona da su muslimani započeli rat u BiH i da su htjeli oformiti muslimansku državicu.

Radončić iritira žrtve agresije i u tome nema mjere. Davanje prostora ovakvim fašistima na stranicama Avaza nije za tolerisati. Ima li neko u Sarajevu da zaštiti dostojanstvo Karadžićevih žrtava od Radončićevog i Dakićevog omalovažavanja?

 

Komentari

Komentari