Pogledajte kako Avazova konjokradica Kenan Kešmer laže čitatelje

4oIFMnI2

Radončićev ekstremista Kenan Kešmer ovih je dana dobio dosta poena od svog vlasnika.

Najprije je Kešmer izmislio da je neki diplomata  iz Brisela kritikovao SDA zbog njihovog problematiziranja izgradnje Pelješkog mosta. Ono što je zdravom razumu nepojmljivo, normalno je za Kešmera i Avazove novinare. Naime, Kešmer se napričao sa „diplomatom iz Brisela“, u usta mu stavio izjave kojih bi se postidio i najljući politički protivnik SDA u jeku predizborne kampanje. Stekao se dojam da „diplomata“ jedino što radi u životu jeste da prati rad SDA. Ovaj izmišljeni intervju oslikava jad i smrad koji dolazi iz Uvrnutog tornja.

Kroz ovo šibicarenje, u kojem se izmišljaju sagovornici i njihove izjave, Kešmer je pokušao ostvariti tri cilja. Pojačati povjerenje svog vlasnika, ocrniti političke protivnike svog vlasnika i minirati napore probosanskih opcija koje se protive pomorskoj blokadi BiH. Ovo posljednje, gdje vlasnik mu otvoreno staje uz Dragana Čovića i Hrvatsku koja želi mostom blokirati bh. izlaz prema otvorenom moru, samo je jedan u nizu političkih poteza kojima Radončić želi naštetiti Bosni i Hercegovini. Dobro i odavno znamo da je to njegova životna misija.

Ubrzo je Kešmer opet „zablistao“. Ovaj šibicar sa perom u ruci, pisao je o „bahatom“ ponašanju federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare. Plitki Kešmer, vjerovatno ne zna šta je skandal, pa je tu riječ upotrijebio za događaj u kojem je htio ocrniti ministra. Napisao je da je Čampara napao nekog stanovnika Neuma. Međutim, policijski prekršajni nalog kojeg je dobio Josip Butigan, najbolje pokazuje da novinar manipuliše događajem. Nesretni Kešmer je priložio i video svjedočenje Butigana u kojem se može vidjeti kakvog karaktera je Butigan. Kešmeru je na kraju videa procurio jedan detalj. Naime, njegov sagovornik Butigan priznaje da mu je cilj „ocrniti ministra i staviti ga u novine“. Kenan Kešmer nije tražio drugu stranu priče jer mu nije cilj saznati istinu.

Izmišljanje razgovora sa „diplomatom iz Brisela“ i intervjuisanje opasnog momka koji priznaje da pljuje druge osobe, samo su dio Kešmerovog profesionalnog dosjea. Stop-avaz je davno pokazao da je Kenan Kešmer seoska varalica. Video koji slijedi, pokazuje da Kešmer ima moral kao prosječni konjokradica i najbolji je opis njegovog rada.

Kešmer je prisustvovao tuči u Veterinarskoj stanici u oktobru 2014., ali je u svom tekstu “ Potukli se radnici i zaštitari koje je unajmio direktor” naveo informacije apsolutno suprotne istini, nespojive sa onim što je i vidio i snimio telefonskim aparatom. Možda bi njegova laž ostala neotkrivena da napad na zaštitare nije zabilježila jedna druga kamera. Na snimku se jasno vidi da prva i nekoliko puta zaredom suzavac koristi izvjesna Merima Horvat. Kešmer, ne da je to prećutao, nego je korištenje suzavaca pripisao zaštitarima. Napisao je neoprostivu laž, nešto što samo mogu plasirati novinari Avaza i ratne Srne sa Ristom Đogom na čelu: “Došlo je i do fizičkog sukoba između zaštitara i radnika u kojem se zaštitari nisu libili da udaraju i starije žene kao i da koriste suzavac”. Podsjećamo da je Avazov novinar bio prisutan napadu i da je isti snimio.

Komentari

Komentari