Ni on ne vjeruje u Avaz: Sedam Fahrinih TV gostovanja za tri mjeseca

avaz radončić

Radončić gubi tlo pod nogama, glavno oružje za lične i velikosrpske interese – Dnevni avaz. Godinama naviknut da Avaz ima vodeću riječ u javnosti, da hiljade čitatelja bivaju informirane preko ove dnevne novine, za Radončića je gubitak kredibiliteta ovog medija teško prihvatljiva stvarnost.

Da li je ovo realna ocjena? Da li zaista nema više onih koji vjeruju u Avaz, kao što je to bilo do prije 2 – 3 godine? Umjesto uvjeravanja u tvrdnju da Avazu ne vjeruje niko, nudimo argument da čak ni Fahrudin Radončić više ne vjeruje mediju koji je nastao kao kidnapovanje projekta nacionalne novine.

Pošto je uvidio da nema efekta što piše Avaz, da je ta novina postala predmet ismijavanja, Radončić je potražio druge medije za svoje djelovanje. Pregledom gostovanja u drugim medijima, jasno je da je i sam Utemeljitelj odustao od Avaza kao uporišta svoje propagande.

17. janFahro je 16. januara 2017. gostovao na televiziji N1 i to u emisiji dnevnog karaktera, Dan uživo. Nije smetalo lideru SBB-a da bude na nogama tokom gostovanja, da ga tretiraju poput kakve trećerazredne javne osobe koja je tu samo da popuni program.

10. febOnda je Fahro pokušao sa medijskim brendom, Centralnim dnevnikom sa Senadom Hadžifejzovićem. Bio je 10. februar kada je Radončić, između ostalog, uvrijedio Prvi bošnjački sabor i intelektualce sa tog skupa.

27. febPotom je vlasnik SBB-a gostovao na Federalnoj TV u emisiji Pošteno. Bio je 27. februar.

 

13. martOpet je 13. marta vlasnik Avaza gostovao na N1, u istoj emisiji, stojećki, kao s ulice.

 

 

22. martMato Đaković je Fahru pozvao u emisiju koju vodi na zloglasnom RTRS-u 22. marta. Mato Đaković je, podsjećamo, čeprkao po pravosuđu i raspitivao se da li je njegov prijatelj glavna ličnost u nekim sudskim procesima.

12. aprilUbrzo je Radončić gostovao i na TV Hayat. Bio je 12. april.

19. aprilVeć za sedam dana, 19. aprila,  Vlasnik Avaza se pojavljuje na N1, po treći put u izuzetno kratkom razdoblju.

 

Pošto je Radončić osoba koja nema djela, potreban mu je medij da stvara iluziju o svojoj bitnost. Obzirom da Avaz više niko ne zarezuje ni za suhu šljivu, Fahro je odlučio svako malo obilaziti druge medije i iz njihovih studija plasirati svoje priče o krivici Bošnjaka za rat i slične špijunske podvale. Ako sebe smatra ozbiljnim političarem, Fahro ne bi sebi dozvolio da bude inventar u medijima na način da im ide na noge tako često, prečesto, čak sedam puta za tri mjeseca. Ustvari, to je priznanje da Fahro odustaje od Avaza. Ova gostovanja su i direktna uvreda članovima SBB-a na posudbi u redakciji Dnevnog avaza i njihvoj spisateljskoj sposobnosti.

 

 

Komentari

Komentari