Negira genocid i agresiju na BiH: Avazova novinarka Milica Kunarac rodica ratnog zločinca iz Foče Dragoljuba Kunarca!

fahrudin radončić milica kunarac 2

Milica Kunarac u zagrljaju Fahrudina Radončića

I dok se Dnevni avaz rasipa tekstovima u kojima se brine o bošnjačkom dostojanstvu, istovremeno je u ovoj dnevnoj novini zaposlena rodica osuđenog fočanskog ratnog zločinca Dragoljuba Kunarca, novinarka Milica Kunarac! Kako Stop-avaz saznaje, u Uvrnutom tornju je zabranjeno govoriti o ovome, ali se pretpostavlja da je silovatelj dvanaestogodišnjih bošnjačkih djevojčica Dragoljub, stric novinarke Milice.

Također, mlada uposlenica Avaza je jedna od onih koji negira genocid u Sreberenici i agresiju na BiH i zbog toga odbija ići na zadatke koji tretiraju ove teme. Atraktivna Milica sa Pala, osim što joj je rođak (stric) u Hagu osuđen za najsvirepije zločine protiv Bošnjaka, i otac joj je, doznajemo iz pouzdanih izvora, tokom rata bio na sarajevskom ratištu, ali sa one strane gdje su se dizala tri prsta i odakle se pucalo na Armiju Republike BiH i civile glavnog grada.

Milica kunarac Ibišević Teletović

Milica bira s kim će praviti intervjue

Saznajemo da je Milica ispodprosječna novinarka, ali je privilegovana pa bira šta će raditi. Najdraži su joj intervjui, ali ne sa svakim. Milica voli da razgovara sa mladim i svjetski popularnim sportistima kao što su Mirza Teletović i Vedad Ibišević.

sanja tosić

Milicina prijateljica Sanja Tošić ljubiteljica je Četničkog ravnogorskog pokreta

 

Još ćemo o Milicinom društvu. Milicina prijateljica sa Sokoca Sanja Tošić je i bh. i srbijanska reprezentativka u boksu i kick boksu, a ljubiteljica je Ravnogorskog četničkog pokreta.

Dok djeca heroja koji su branili BiH traže posao i jedva sastavljaju kraj s krajem, Avaz zapošljava rodbinu ratnih zločinaca i pripadnika agresorske Vojske RS. Zbog toga njihove dosadašnje i buduće tekstove u kojima afirmišu prava boraca i njihove djece, omladine uopće, treba smatrati kao političku (opozicionu) propagandu.

Ne zna se na osnovu čega je Milica Kunarac dobila radno mjesto u Avazu, ali je očito da je neko štiti.          Možda vlasnik Avaza, gospođica Azra Radončić?

dragoljub kunaracKO JE DRAGOLJUB KUNARAC?
Dragoljub Kunarac (15. maja 1960, Foča, Bosna i Hercegovina), ratni zločinac iz Foče, osuđen na 28 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti usmjerene protiv civilnog bošnjačkog stanovništva što uključuje sistematska silovanja žena i djevojčica od koje su neke imale samo 12 godina. Tokom rata u BiH je bio komandant specijalne izviđačke jedinice srpske vojske koja je bila dio Taktičke grupe iz Foče, a sastojala se od dobrovoljaca, uglavnom iz Crne Gore, od kojih je neke optuženi lično regrutovao. Kunarac je znao da su glavni cilj srpske vojske bile žene, s obzirom da ih je i lično odvodio, silovao i davao svojim ljudima. Lično je tokom silovanja naglasio da je silovanje jedan od načina da se “postigne nadmoć i pobjeda nad Muslimanima”, te da muslimanske žene trebaju uživati što će da nose srpsku djecu. Dragoljub Kunarac je mnoge djevojčice (neke su imale samo 12 godina) i žene odvodio iz zatočeničkih centara – logora u privatne kuće gdje je dovodio svoje vojnike da ih siluju. Kuća koja se nalazila u ulici Osmana Đikića na broju 16 u naselju Aladža je bila jedno od mijesta na koje su Kunarac ili njegovi potčinjeni sistematski dovodili djevojčice i žene na silovanje. To je bilo štabno mjesto Dragoljuba Kunarca. Pored pomenutog mjesta, Kunarac je odvodio žene i djevojčice u Karamanovu kuću u Miljevini, gdje je vojni zapovjednik srpske jedinice iz Miljevine Pero Elez sa svojim vojnicima također sprovodio silovanja u kojima je učestvovao i osuđeni. Djevojčice i žene su zatvarane, silovane i držane kao roblje i u jednoj napuštenoj kući u Trnovačama, te hotelu “Zelengora” i obližnjim kućama.

Naš prethodni tekst: Po šefovom naređenju: SBB-ov načelnik Hadžibajrić izmanipulisao glasače

Komentari

Komentari