Motiv za ubistvo? Radončićeva porodica priča da je Irhad sin Ćelin, a ne Fahrin

IRHAD RADONČIĆ ĆELO DELALIĆ

Stop-avaz već duže vrijeme ignoriše glasine da je sin Fahrudina Radončića, Irhad Radončić, ustvari sin Ramiza Delalića Ćele. Držimo da je privatni život nešto što mediji ne trebaju tretirati, makar bilo riječ i o špijunu srpske kontraobavještajne službe kodnog imena Šćepo. Međutim, uzimajući u obzir činjenicu da naručivanje ubistva Ramiza Delalića može biti motivisano time da je on otac djeteta Irhada, a ne Fahrudin Radončić, razlog je da se o tome progovori.

Poznato je da se Fahrudinu Radončiću sudi pred Sudom BiH zbog ometanja rada pravosuđa u slučaju koji se u Prištini vodi protiv Nasera Kaljmendija. Keljmendi je optužen da je uključen u ubistvo Ramiza Delalića, a kao dio grupe naručitelja smaknuća spominjan je i Fahrudin Radončić. Kao što se zna, Fahrudin je utjecao na bivšu Ćelinu djevojku, svjedokinju na suđenju u Prištini. Sama činjenica da je utjecao na svjedokinju, dovoljna je za zaključak da Fahrudin ima nešto sa Ćelinim ubistvom. Koji bi bio motiv za to da vlasnik Omera Čevre, Fadila Mandala i ostatka SBB-a bude dio ekipe odgovorne za naručivanje ubistva? Da li može biti jači motiv od osvete za to što je Ćelo otac djeteta kojeg je Azra Radončić predstavila kao Fahrudinovo? Dodajmo da je Azra Radončić bila Ćelina djevojka.

Da to nisu mahalska nagađanja, govore i iskazi najbliže Radončićeve familije. U presretnutom razgovoru braće Šemsudina (Šekija) i Fahrudina Radončića to se spominje kao dio porodičnih kazivanja. Šeki čak i proklinje Fahru zbog Ćele.

10.01.2016. god. 13:05 h

ŠEKI – Uzmi sjedni Amandu ispred sebe.
FAHRO – Pa sjest ću je, što ne.
ŠEKI – Pa ćeš vidjeti šta je, zato ja ne
razgovaram sa njom, Marsu je zvala…
FAHRO – Da…
ŠEKI – Srala na mene svega i svačega.
FAHRO – Pa dobro, nije ni prvi ni zadnji put,
hajde.
ŠEKI – Urazumi se, pa nisam ja pričao nego ona ti
je pričala da ti je Irhada Čelo napravio
,
jebo ga ti, da te tuka pred njom i Dinom”.

ŠEKI – Allah da ti sve vrati, i za Ramiza Čelu da
ti Allah vrati. Ne znam kako spavaš uopšte.

Da li su ove dugogodišnje familijarne i gradske priče da Irhad nije njegov sin, natjerale Fahrudina Radončića da učestvuje u Ćelinom ubistvu, saznat će se po okončanju postupka. Bez obzira šta odluči sud, da li će biti dokaza za to ili ne, očigledne sličnosti Irhada i Ćele u pogledu i crtama lica, ostaju da podgrijavaju mogućnost opravdanosti tih priča.

Komentari

Komentari