MAJORIZACIJA, PODJELA, USTAVNE PROMJENE! Radončićev Omer Čevra ima ideje opasne po BiH

12654414_579653508871270_1606921392180372445_n

Bošnjaci su krivi za početak rata, htjeli su napraviti muslimansku državu od BiH, a najnovija izjava da su preko svojih političkih predstavnika suodgovorni za genocid i 200.000 ubijenih, samo su neke od teza koje je Fahrudin Radončić koristio u toku svoje političke karijere.

Kako svakodnevno izlaze na vidjelo činjenice koje pokazuju da je ta politika istovjetna onima koje su i dan-danas pokušavaju razoriti ovu zemlju, sve je više onih koji pokajnički gledaju u vrijeme dok su bili zaslijepljeni novonastalom političkom strankom i energičnim istupima njenog vlasnika.

Ipak, svaki patriota trebao bi biti zahvalan što Radončić i njegovi ljudi sve otvorenije pokazuju podudarnost sa stavovima radovana Karadžića, Mate Bobana i sličnih.

Upravo krajnje otvoreno na stranu kasapina BiH opet se stavio Omer Čevra, Radončićev glasnogovornik sa trenutnim angažmanom u Vladi Federacije. U svojim posljednjim objavama „Zeleni jahači apokalipse“ i „Bakir i Sebija cijepaju BiH“, Čevra je jasno zastupao interese secesionističkih politika.

Znajući da naši čitatelji nisu Avazova publika i da mogu samostalno shvatiti poruke koje se nalaze u citatima koji slijede, ipak dozvolite nekoliko riječi njihovog tumačenja.

„Bošnjaci imaju najveću odgovornost jer moraju biti ti koji će ponuditi model za budućnost zajedničke države na temeljima koje su produkt istinskog dogovora tri konstitutivna naroda. Neko mora konačno predložiti realan modalitet ustavnih, društvenih i međunacionalnih odnosa u BiH, koji će Hrvate i Srbe u BiH okrenuti prema Sarajevu, umjesto da ih se stalno gura u zagrljaj Beogradu i Zagrebu“.  Kao što se jasno razaznaje, Čevra predlaže „realan model“, govoreći da je neprihvatljiv trenutni u kojem nema trećeg entiteta i RS izvan BiH. Jasno je da to upravo govore velikosrpske i velikohrvatske politike u kojima su ključni elementi odvojena RS i treći entitet.

„Politika samoizolacije, koju provodi ideološki i politički vrh SDA, dugoročno (će) dovesti do podjele BiH“ rečenica je u kojoj doslovno i bez imalo skrivanja Radončićev glasnogovornik tvrdi isto što i politike RS-a i zagovornici trećeg entiteta kada svoja nastojanja (podjelu BiH) podvaljuju kao primoranost, kao nešto na šta ih je natjerala probosanska politika koju vodi SDA.

„Građani ove zemlje, na žalost, su u isto vrijeme previše uljuljani u vlastitim iluzijama o tome da je država nepodijeljiva“ jasna je poruka Čevre da građani BiH trebaju odsutati od nedjeljive BiH pa taj stav naziva iluzijom.

„Politkom sukobljavanja i samoizolacije, zabranjivanja, mahanja prstom i majorizacije, našoj državi, posebno u kontekstu geopolitičkih turbulencija koje Bošnjacima nisu baš naklonjene, prijeti raspad“. Ovdje je glasnogovornik Fahrudina Radončića Šćepe otvoreno rekao da Bošnjaci vrše majorizaciju. U slovo ista teza koju zagovornici trećeg entiteta podvaljuju kako bi pokušali ostvariti taj paradržavni cilj.

Obzirom da je su Radončićevoj politici najbliže one koje provode Dragan Čović i Milorad Dodik, nije čudo što ih plasira preko Čevre. Treba podsjetiti ovu četvorku da su ideje koje se nalaze i u spornim citatima poražene i da od njhove reafirmacije nema ništa.

Zapamtite.

VEZANI TEKST: DOKAZUJEMO! Radončićev glasnogovornik Omer Čevra autor medijske podvale

Komentari

Komentari