IZMISLIO PROBLEME U SAOBRAĆAJU: Šćepin novinar Evelin Trako divljao po istini

evelin trako

Evelin Trako je novinar koji je, poput najvećih mrzitelja bošnjačkih prvaka i institucija u kojima oni participiraju, od nimalo neobičnog prestizanja u saobraćaju izmislio aferu. Izmislio je Trako da je pratnja predsjednika Izetbegovića divljala u koloni koja je napuštala manifestaciju „Odbana BiH“ na Igmanu.

“U nekoliko navrata bilo je gusto jer su se iz suprotnog smjera kretali automobili”, slagao je Evelin jer on tome nije svedočio, samo je prepostavio. Na Evelinovu žalost, nije bilo nikakvih problema, niti nezgode na cesti.

Kao „dokaz“ Evelin je priložio video. Snimljeno dokazuje da je sve bilo pod kontrolom i po propisima, prestizalo se na mjestu gdje je to dozvoljeno. Zamislim tek kakve laži podmeću o onome što naše oči ne vide. Tako to bude kada dobijete zadatak da donesete nešto ružno o svojoj meti, a ne da profesionalno izvjestite.

Ovako je Evelin Trako neznajući učinio kontrauslugu svom Šćepi jer upravo ovakve laži i preuveličavanja jačaju onoga kome se podmeću. Ovakve, kao što je Evelinova glupost, probudile su glasače koji nisu dozvolili da pobjede oni koji ovakve smicalice naručuju i dozvoljavaju. Mržnjom se stvara sopstveni poraz.

Mržnja i negativnost, to su slogani i politika Avaza. Ujedanje, zloba, izmišljanje, podvale, iživljavanje, pretjerivanje to je i program Šćepine stranke. Oni nemaju kapaciteta niti u grudima ništa lijepoga za ovu zemlju i njen narod. Zato vide nekakve izmišljenje probleme u saobraćaju, a ne vide lijepu paninu Igman, onako veličanstven skup i sve heroje koji su prisustvovali.

Fahro nije bio na Igmanu. Nema ga ni na komemoraciji u Sreberenici, nikada u džamiji, ni na šehidskom mezarju.

 

 

Komentari

Komentari