LEŠINARI! Avaz priznao da je manipulisao mrtvim pradnicima ARBiH zbog političkih poena

avaz 2017

Pisanja Avaza odavno su stvar podsmijavanja u javnom prostoru BiH i dijaspori. Znaju i oni i svi mi da izmišljaju i pišu onako kako im dnevne potrebe nalažu. Stop-avaz je već pisao o morbidnoj tendenciji Avaza da amnestira zločince i umanji veličinu posljedica agresije na BiH. Pripisujući odgovornost vlastima za samoubistva pripadnika Armije R BiH, Uvrnuti toranj zanemaruje, a samim tim i amnestira zločinačke horde Karadžića, Miloševića, Mladića, Ražnatovića i sve traume koje su oni stvarali našim civilima i vojnicima. Nevješto je Avaz skidao odgovornost sa neprijatelja BiH na one koji baštine tradiciju slavljenja njene odbrane. Još jedan od načina stvaranje mržnje prema sebi i prema žrtvi, a ne prema zločincima.

Elma-Duvnjak-Šalaka-Semira-Degirmendžić1Tako je Avaz u julu 2015. pisao o 5.000 bivših pripadnika Armije R BiH koji su digli ruku na sebe. Ovaj broj nije tačan. Značajno je manji i iznosi oko 1.400, a pripadnici Vojske Republike Srpske su dvostruko više počinili samoubistava, oko 3.000. (Slika lijevo)

avaz 2017Dvije godine kasnije, Avaz priznaje svoju laž i objavluje tekst “Od 1995. do 2012. godine 1.500 pripadnika Armije BiH izvršilo je samoubistvo”. Kao što se vidi, Za dvije godine broj samoubistava branitelja se sa 5.000 smanjio na 1.500. (Slika ispod)

Komentari

Komentari